PHYTALK

Het PhyTalk systeem

PhyTalk, het draadloze plantsensorensysteem van Phytech, kan worden gevat in 4 elementen:

 1. PhyTalk draadloze sensoren
  PhyTalk werk geheel draadloos: de sensoren zijn voorzien van een eigen voeding (batterij of adapter). Dit betekend dat er geen kabels getrokken hoeven te worden en dat u ten alle tijden zelf kunt bepalen waar u wilt meten.

 2. Draadloze datalogger
  Op een enkele data logger kunt u maximaal 64 sensoren aansluiten. De sensoren staan via een antenne in verbinding met de datalogger. De sensoren kunnen, afhankelijk van de omstandigheden, tot een maximum van 1500 meter van de datalogger geplaatst worden.

 3. Twee communicatie mogelijkheden
  U kunt de datalogger op twee manieren uitlezen: Via een directe kabelverbinding met een computer of met een GSM-modem op afstand. Dit maakt het mogelijk om de sensoren en de datalogger in een veld buiten te plaatsen en de gegevens op elke locatie ter wereld uit te lezen.

 4. Phytograph software

 5. Phytograph software maakt het mogelijk om data van verschillende bronnen in een venster weer te geven. Zoals klimaatcomputer, handmatig ingevoerde data, data van de phytomonitor, phytalk etc. Doordat de software een automatische schaalverdeling heeft krijgt u altijd de juiste grafieken te zien. Door de speciale berekeningen in de software zijn de mogelijkheden eindeloos.

Nieuwe perspectieven voor controle van de gewasgroei

Vandaag de dag wordt exacte teeltsturing verlangd. PhyTalk werd ontwikkeld om tegemoet te komen aan de actuele eisen van telers en adviseurs om eenvoudig en secuur het gewas en de omstandigheden te controleren. Naast de gebruikelijke weer- en bodemomstandigheden, geeft de PhyTalk ook informatie over de plant, zoals stengel- en vruchtgroei in microns. Zowel de schommelingen als de werkelijke groei worden in beeld gebracht.

Kenmerken

 • Slimme, op batterij werkende, telesensoren met dataloggers met ingebouwde kalibratie
 • Verzamelt data van maximaal 64 telesensoren
 • De datalogger kan, afhankelijk van de omstandigheden, op 1500 meter van de data logger geplaatst kunnen worden
 • Plug and play-hardware: plaats de telesensoren en bekijk direct de data op uw PC!
 • Verzamelt automatisch gegevens met vooraf ingestelde tijdsintervallen
 • Gemakkelijke toegang tot gegevens via kabel of GSM-netwerk